Home  >  Ontketen de spirit  >  Herstelvermogen

©, Disclamer & Privacy

Ragility

-- Het natuurlijk herstelvermogen van de mens --

Een goede gezondheid is de basis van je leven. Een verminderde gezondheid heeft een negatieve invloed op slaap, energie, intelligentie, geheugen, emoties etc.

Van nature weet het lichaam hoe het zichzelf kan herstellen / genezen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele ziekten. Dit is het zelfherstellend vermogen van de mens. In principe is dit bij ieder mens aanwezig. Om effectief te zijn moet het wel voldoende kunnen werken. De mate waarin het kan werken, bepaalt het gezondheidheidsnivo van de mens. (Zie ook figuur)


Figuur: gezondheidsnivo’s van de mens

In de Westerse wereld zit meer dan 95% van de mensen in de lagere niveaus van gezondheid. De meeste mensen zitten in het gebied ‘‘eerste klachten’’. Ofwel in het gebied waar chronische ziekten en klachten zich aan het ontwikkelen zijn. Dit geeft meer of minder vage klachten. Vaak zijn ze nog niet goed te meten.

Door het verbeteren / re-activeren van het zelfherstellend vermogen is het mogelijk om van lagere niveaus op de schaal van gezondheid naar hogere te gaan. Een belangrijk onderdeel daarbij is het verbeteren van de O2- voorziening in de lichaamscellen. Meer dan 90% van de mensen in West-Europa heeft namelijk een meer of minder O2- tekort in de lichaamscellen. Dit wordt veroorzaakt door verborgen chronische hyperventilatie. Daardoor is de CO2-concentratie in het bloed te laag voor een goede O2-overdracht naar de lichaamscellen. De gevolgen van dat O2-tekort uiten zich zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Enkele belangrijke factoren bij de O2-voorziening zijn: ademhaling, slaap, beweging, houding, voeding en ontspanning.

    Het verbeteren van het natuurlijk herstelvermogen
  • voorkomt klachten en ziekten (zie ook Artsenpraktijk Sytsche Spijkervet)
  • geneest veel chronische ziekten. (zie ook Artsenpraktijk Sytsche Spijkervet)
  • leidt tot een emotioneel positiever en stabieler leven
  • heeft een positieve uitwerking op de intelligentie en geheugen
  • verhoogt de energie
  • verbetert het fysieke uithoudingsvermogen.
  • Bovendien komen zo de hogere gezondheidnivo’s binnen handbereik.

Health is not bought with the doctors pills or the cut of the surgeons knife
Health is not only the absence of ills
But the fight for the fullness of life

~ Piet Hein, WHO 40th Anniversary ~